Бойовими діями в Україні росія погіршує становище кожного жителя Молдови — Попеску

Бойовими діями в Україні росія погіршує становище кожного жителя Молдови — Попеску

Укрінформ
російські атаки на українську інфраструктуру створюють серйозні проблеми для кожного жителя Молдови.

Про це заявив міністр закордонних справ та європейської інтеграції Ніку Попеску, коментуючи ранкову зустріч із послом рф у Молдові Олегом Васнєцовим, передає Укрінформ з посиланням на NewsMaker.

Попеску розповів, що під час візиту Васнєцова до МЗСЄІ російському дипломату вкотре повідомили, що Молдова засуджує ракетний обстріл української інфраструктури.

«Звичайно, у наших громадян можуть бути різні політичні погляди, вони голосували за різні партії, у них різні думки про зовнішню політику Молдови, але кожна людина в Молдові страждає через відсутність електрики, хвилю біженців, економічну кризу, спровоковану цією війною, зростання цін. І своїми діями в Україні росія погіршує цю ситуацію і становище кожного жителя Молдови, кожної людини, яка перебуває в Молдові. І ми як країна та суспільство єдині в бажанні повернути світло, тепло, мир і свободу», — наголосив Попеску.

Також міністр акцентував, що Молдова вкотре закликає росію зупинити цю війну.

"росія повинна припинити створювати проблеми громадянам Молдови", - сказав він.

Нагадаємо, що Васнєцова викликали до МЗСЄІ, «щоб висловити жорсткий протест нашої країни проти обстрілу громадянської інфраструктури в Україні, що призвело до перебоїв постачання електроенергії». При цьому після візиту російський дипломат заявив, що пояснив причину того, що відбувається, «восьмирічним геноцидом населення Донбасу».

Читайте також: Санду про вимкнення світла : Як би не було важко, єдиний шлях Молдови - у напрямку вільного світу

Вдень 23 листопада російські ракети знову завдали масованого удару по енергетичній інфраструктурі Київської, Вінницької, Львівської, Кіровоградської та інших областей України. Обстріл призвів до вимкнення електроенергії в Україні та Молдові, оскільки енергетичні системи країн взаємопов'язані, і критична ситуація в Україні призвела до автоматичного вимкнення транзитної лінії. І якщо б система автоматично не вимикалася, то могли б серйозно постраждати електростанції.

У Бєльцях та Кишиневі зупинилися тролейбуси, вимкнулися світлофори, почалися проблеми зі зв'язком у мобільних операторів, столиця стала в заторах, у деяких районах припинилося постачання води та почалися проблеми з центральним опаленням.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-