Широка група євродепутатів вимагає визнати ПВК «Вагнер» терористами

Широка група євродепутатів вимагає визнати ПВК «Вагнер» терористами

Укрінформ
Депутати Європейського парламенту, які представляють широкий спектр політичних поглядів – від ультраправих сил до лівих партій – виступили із закликом визнати російську ПВК «Вагнер» терористичною організацією.

Про це повідомляє в вівторок європейське видання Politico, передає Укрінформ.

«Євродепутати, які представляють різні партії, закликають Європейський Союз включити групу «Вагнер» до списку терористичних організацій», - зауважує видання.

Читайте також: путін використовує кадирова і пригожина для залякування Заходу — Денисенко

При цьому уточнюється, що заклик отримав широку підтримку – від представників ультраправої партії «Ідентичність і демократія» до лівих – Renew, ЄНП, S&D і Зелених. Вони підписалися під листом, адресованому президенту Європейської Ради Шарлю Мішелю та прем'єр-міністру Чехії, країна якого головує в Європейській Раді.

При цьому, євродепутати посилалися на «постійні порушення міжнародного права в Україні» з боку ПВК «Вагнер», а також їхні дії в інших конфліктах.

Читайте також: пригожин вербує на війну в Україну лікарів за 250-500 тисяч рублів на місяць

Як повідомлялося, приватні найманці ПВК «Вагнер», очолювані близьким союзником путіна євгеном пригожиним, брали участь у конфліктах і війнах від України до Сирії, Судану, Мозамбіку й Центрально-Африканської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-