Румунія висловила протест через появу Орбана у шарфі з мапою «Великої Угорщини»

Румунія висловила протест через появу Орбана у шарфі з мапою «Великої Угорщини»

Укрінформ
У МЗС Румунії розкритикували появу угорського прем'єра Віктор Орбана з шарфом "Великої Угорщини", заявивши, що будь-які прояви ревізіоністського характеру є неприйнятними.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на відповідну заяву, опубліковану на сайті міністерства закордонних справ Румунії.

"Будь-які прояви ревізіоністського характеру, незалежно від того, якої форми вони набувають, є неприйнятними та суперечать сучасним реаліям і спільно взятим Румунією та Угорщиною зобов'язанням щодо розбудови двосторонніх відносин у визначальних параметрах базового документа, що регулює двосторонні відносини, а саме – Договору про взаєморозуміння, співробітництво і добросусідство між Румунією та Угорською Республікою, підписаного у м. Тімішоара 16 вересня 1996 року, та Стратегічного партнерства, якому цього року виповнюється два десятиліття", - йдеться у заяві.

Також зазначається, що у зв’язку з демонстрацією Орбаном шарфа з картою "Великої Угорщини" у румунському МЗС передали послу Угорщини в Бухаресті "своє рішуче несхвалення жесту угорського урядовця, оскільки така позиція явно контрастує з атмосферою відкритості та пожвавлення двостороннього діалогу" між двома країнами.

Читайте також: Орбан відреагував на інцидент із шаликом з мапою «Великої Угорщини»

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан 21 листопада прийшов на футбольний матч між збірними Угорщини та Греції в Будапешті з шарфом, на якому зображена карта так званої "Великої Угорщини" з частинами сусідніх держав у її складі, включаючи території сучасних Австрії, Словаччини, Румунії, Хорватії, Словенії, Сербії та України.

Міністерство закордонних справ України заявило, що "пропагування в Угорщині ідей ревізіонізму не сприяє розвитку українсько-угорських відносин". До МЗС України буде запрошений угорський посол, до відома якого буде доведено неприйнятність вчинку Орбана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-