У росії різко зросла кількість скарг населення на депресію – ЗМІ

У росії різко зросла кількість скарг населення на депресію – ЗМІ

Укрінформ
Після оголошення часткової мобілізації, в росії спостерігається різке зростання скарг населення на депресію.

Про це з посиланням на центри надання психологічної допомоги повідомляє російська агенція РБК, передає Укрінформ.

Як розповіли психологи, початок «військової операції», якою називають в росії розв’язану проти України повномасштабну війну, та часткова мобілізація по-різному вплинули на психологічний стан росіян.

Після початку воєнних дій серйозного зростання кількості звернень не спостерігалося. У деяких психологічних центрах перші два тижні після 24 лютого отримували запити «що робити» і «як впоратися з тривогою», але потім кількість звернень знизилася.

Натомість, після 21 вересня, коли президент путін оголосив часткову мобілізацію, різко зросла кількість росіян, які скаржаться на тривожний стан, порушення сну, депресію, знижений настрій і занепад сил, а також нерозуміння, як жити далі й будувати плани на майбутнє.

У багатьох почали виявлятися апатія, астенія та неспроможність щось робити, що також є наслідком депресивного стану.

Так, за даними одного з сервісів онлайн-психотерапії, які в цілому відображають загальну ситуацію, з 24 лютого найпоширенішим приводом звернень росіян до психотерапевтів були тривожність (її відзначили в анкетах 63% клієнтів), хоча раніше в топі запитів традиційно лідирували проблеми у відносинах. Така динаміка трималася до квітня, потім поступово знизилася (до 57% у серпні та на початку вересня) і різко підскочила (до 62%) після 21 вересня. Аналогічна ситуація зі стресом. Так, у січні на нього скаржилися в 46% звернень. Із 24 лютого цей показник підскочив до 51%, влітку знизився до рекордних для цього року 44% і піднявся до 48% після оголошення часткової мобілізації.

Читайте також: Зеленський – про тиск під час війни: Нехай путін про це думає, бо «вже роки не ті»

Як повідомлялося, 21 вересня президент росії путін підписав указ про проведення часткової мобілізації та відправлення в армію до 300 тисяч осіб, які мають статус резервіста. Майже за два тижні після цього рф залишили за різними оцінками від 600 тис. до 1 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-