російські літаки виконали небезпечний маневр біля кораблів НАТО у Балтійському морі

російські літаки виконали небезпечний маневр біля кораблів НАТО у Балтійському морі

Укрінформ
Морське командування НАТО (MARCOM) повідомило про те, що два російські військові літаки здійснили «небезпечний та непрофесійний» обліт кораблів НАТО, що беруть участь у навчаннях у Балтійському морі.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті MARCOM.

«17 листопада два російські бойові літаки здійснили небезпечне та непрофесійне наближення до кораблів Постійної морської групи НАТО – 1 (SNMG1), яка виконувала звичайні тренування у Балтійському морі. російські пілоти не відповідали на радіозапити сил Альянсу та здійснили проліт над ними на висоті 300 футів (91 метр) на дистанції до 80 ярдів (73 метри)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НАТО вважає такі ді небезпечними та непрофесійними, оскільки вони були здійснені в оголошеній зоні підвищеної небезпеки, яка була створена для проведення навчань протиповітряної оборони, а також з огляду на висоту та відстань від кораблів НАТО, на яких був здійснений маневр російських літаків. Таке зближення підвищує ризики помилкових оцінок ситуації, помилок та нещасних випадків.

«Сили НАТО діють відповідально під час виконання своїх завдань, у повній відповідності із міжнародними морськими та повітряними правилами. НАТО відповідно реагуватиме на будь-яке втручання у законні дії НАТО в цьому регіоні, що піддаватиме небезпеці наші літаки, кораблі або їх екіпажі», - йдеться у заяві.

Читайте також: У небі Польщі було три літаки НАТО в момент падіння ракети виробництва рф - Defense Express

При цьому у пресрелізі MARCOM йдеться про те, що НАТО не шукає конфронтації та не вчиняє жодних загроз.

Як повідомлялася, після того, як росія у лютому 2022 року розпочала військове вторгнення в Україну, НАТО значно посилило власну військову присутність на своєму східному фланзі, зокрема у Польщі та у країнах Балтії. Це передбачає присутність сухопутних та морських сил НАТО, а також повітряне патрулювання бойових літаків НАТО над Балтійським морем.

Фото: mc.nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-