Трамп офіційно заявив про участь у виборах президента США 2024 року

Трамп офіційно заявив про участь у виборах президента США 2024 року

Укрінформ
Колишній президент США Дональд Трамп, який за свою минулу каденцію встиг отримати два імпічменти від Палати представників, оголосив, що висуває свою кандидатуру від Республіканської партії на президентських виборах 2024 року.

Про це він заявив у вівторок ввечері у своєму клубі в Мар-а-Лаго у Флориді, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щоби зробити Америку великою і славетною знову, сьогодні я оголошую, що висуваю свою кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів», - заявив Трамп перед натовпом прихильників.

Читайте також: Союзники переконують Трампа поки не оголошувати про участь у виборах в 2024 році – ЗМІ

Він наголосив, що балотується, бо вважає, «що світ не побачив досі справжньої слави, якою може мати ця нація». Він також зазначив, що Америка ще «не досягла цієї вершини».

У вівторок також стало відомо, що адвокати Трампа подали документи до Федеральної виборчої комісії щодо створення комітету «Дональд Трамп – у президенти 2024». У документах зазначається, що нова кампанія Трампа координуватиметься з уже чинним Об’єднаним комітетом Трампа зі збору коштів «Врятуй Америку».

Читайте також: Трамп розчарований результатами проміжних виборів у США, але вважає їх перемогою республіканців

Нагадаємо: Дональд Трамп став 45-м президентом США після виборів 2016 року, коли переміг кандидатку від Демократичної партії Гілларі Клінтон. На виборах 2020 року він програв демократу Джо Байдену, однак не хотів поступатися посадою, заявляв про «вкрадені вибори» та відіграв визначальну роль у трагічних подіях 6 січня 2021 року. Тоді натовп його прихильників штурмував будівлю Капітолія, щоби зірвати офіційне оголошення результатів голосувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-