Чарльз III просить парламент Британії дозволити своїм брату і сестрі виконувати його обов'язки

Чарльз III просить парламент Британії дозволити своїм брату і сестрі виконувати його обов'язки

Укрінформ
Британський король Чарльз III звернувся до парламенту країни з проханням внести поправки до закону, щоб дозволити його брату і сестрі діяти від його імені під час його відсутності.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

У заяві, зачитаній від його імені в Палаті лордів, король попросив збільшити кількість державних радників, включивши до списку його сестру принцесу Анну і молодшого брата принца Едварда.

Радники, які можуть діяти від імені монарха за його відсутності, виконуючи всі його ключові функції, окрім призначення нового прем'єр-міністра, обираються з числа його дружини і чотирьох дорослих осіб, наступних у черзі на престол.

Як пише агентство, це означає, що на додаток до дружини Чарльза Камілли і його старшого сина і спадкоємця принца Вільяма, до групи входять молодший син короля принц Гаррі, молодший брат принц Ендрю і старша дочка Ендрю принцеса Беатріс.

Це викликало критику, оскільки ані Ендрю, ані Гаррі більше не виконують офіційних королівських ролей.

Свого часу Ендрю позбавили більшості титулів і усунули від виконання королівських обов'язків через скандал навколо його дружби з покійним американським фінансистом Джеффрі Епштейном, засудженим за сексуальні злочини, а пізніше він врегулював судову справу у США, в якій його звинуватили в сексуальному насильстві.

Читайте також: У Британії затримали чоловіка, який кидав яйця в короля й королеву

Гаррі відійшов від виконання королівських обов'язків у 2020 році і переїхав до Каліфорнії разом зі своєю дружиною Меган Маркл.

Ці зміни вимагатимуть від парламенту внесення поправок до умов Акту про регентство.

Як повідомляв Укрінформ, королева Великої Британії Єлизавета II померла 8 вересня на 97-му році життя. 10 вересня Чарльз III офіційно був проголошений королем Великої Британії.

Церемонія коронації британського короля Чарльза III відбудеться 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві.

Фото: theroyalfamily

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-