Лідери США та Китаю виступили із заявами про розвиток двосторонніх відносин

Лідери США та Китаю виступили із заявами про розвиток двосторонніх відносин

Укрінформ
Президент США Джо Байден та лідер КНР Сі Цзіньпін виступили зі своїми першими заявами, присвяченими двосторонній зустрічі на саміті лідерів G20, що проходить в Індонезії.

Про це повідомляє агенція Ani News, передає Укрінформ. 

“На нашій сьогоднішній зустрічі я готовий до відвертого та глибокого обміну думок щодо проблем стратегічної важливості у китайсько-американських відносинах. Я з нетерпінням чекаю співпраці з вами над поверненням наших відносин на шлях здорового та стабільного зростання”, - заявив Сі Цзіньпін, звертаючись до Байдена.

Своєю чергою Байден заявив про готовність до постійної підтримки каналів комунікацій як між двома лідерами особисто, так і між їхніми адміністраціями.

“Як лідери двох націй, ми ділимо відповідальність за те, щоб США та Китай показали, що ми можемо подолати наші розбіжності, запобігти переростанню конкуренції в конфлікт і працювати разом над нагальними світовими проблемами, що вимагають нашої співпраці”, - додав він.

Читайте також: Байден на саміті АСЕАН засудив росію і заявив про необхідність діалогу з Китаєм

Як повідомляв Укрінформ, очікується, що під час зустрічі на Балі Джо Байден та Сі Цзіньпін значну увагу приділять російській агресії проти України.

15-16 листопада 2022 року в Індонезії на острові Балі відбудеться саміт G20.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-