У Франції помер іранець, який прожив в аеропорту 18 років

У Франції помер іранець, який прожив в аеропорту 18 років

Укрінформ
У паризькому аеропорту "Шарль де Голль" помер іранець Махран Карімі Нассері, який раніше прожив в одному з його терміналів 18 років.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ

За словами представника аеропорту, Нассері помер у суботу від природних причин у терміналі 2F, де мешкав останні кілька тижнів.

Насері народився 1945 року в Ірані. 1988-го він вирушив на пошуки матері, яка раніше поїхала до Європи. Однак через відсутність необхідних документів його вислали з кількох країн. Права на в'їзд до Франції в нього також не було.

У результаті Нассері мусив оселитися в терміналі 2F аеропорту "Шарль де Голль" - на кількох кріслах, в оточенні візків із речами.

Як зазначається, історія Нассері привернула увагу голлівудського режисера Стівена Спілберга, який зняв за її мотивами фільм "Термінал".

Читайте також: Помер засновник і фронтмен рок-гурту Nazareth Ден Маккаферті

У 1999 році іранцю надали статус біженця у Франції, проте він жив в аеропорту до 2006-го, коли його госпіталізували через хворобу.

Після цього він мешкав у хостелі на гроші, отримані від фільму, зазначає ВВС. Кілька тижнів тому Нассері повернувся до термінала 2F, де й помер.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-