Макрон закликав захистити дітей в інтернеті

Макрон закликав захистити дітей в інтернеті

Укрінформ
 Президент Франції Еммануель Макрон наголошує на необхідності захистити дітей у віртуальному просторі.

Про це він заявив під час Паризького форуму миру, відкриваючи Лабораторію для захисту дітей в інтернеті, передає кореспондент Укрінформу.

“Цифровий простір не може бути місцем, де панує беззаконня. Ми ведемо боротьбу проти тероризму і боремося проти мови ненависті в інтернеті. Ми повинні прагнути захистити наших дітей у цифровому просторі", - сказав французький лідер.

У цьому зв'язку він заявив про необхідність поліпшення роботи регуляторів, налагодження співпраці з компаніями, академічним світом, неурядовими організаціями та громадянським суспільством.

Серед головних завдань Лабораторії для захисту дітей в інтернеті Макрон назвав вироблення спільних правил перевірки віку користувачів інтернету для розпізнання неповнолітніх; створення механізмів для ефективного розв'язання проблеми домагань і насильства в інтернеті; скоординоване реагування цифрових мультиплатформ для видалення дитячої порнографії та інтимного контенту, який поширювався без згоди неповнолітніх та їхніх сімей.

Учасники ініціативи заявили, що вирішили сформувати Лабораторію, аби досліджувати, просувати, розробляти та оцінювати рішення, спрямовані на підвищення безпеки неповнолітніх у цифровому середовищі, включаючи продукти, розроблені для гарантування безпеки і поваги до конфіденційності, а також послуг, що знижують потенційну шкоду.

Читайте також: Цьогоріч Паризький форум миру присвячений темі подолання мультикризи

Зокрема, діяльність Лабораторії буде зосереджена на проблемах, пов’язаних із убезпеченням цифрового середовища для дітей, таких як вік для доступу до контенту, цифрова грамотність, підтримка батьків, захист конфіденційності, прозорість і модерація з особливою увагою до ризиків, пов’язаних із гендером.

Усі учасники Лабораторії зможуть пропонувати конкретні вдосконалення, збирати інформацію, щоб допомогти виробити державну політику, брати участь у розробці галузевих практик та нових функцій, аби зробити цифрові послуги безпечнішими для найбільш уразливих користувачів.

Як повідомляв Укрінформ, 5-й Паризький форум миру проходить 11-12 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-