Грецію скував загальний страйк

Грецію скував загальний страйк

Укрінформ
По всій Греції відбулися загальні страйки з вимогами посилити фінансову підтримку населення на тлі двозначної інфляції.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Сіньхуа.

“Тисячі протестувальників організували 24-годинний страйк у Афінах та інших великих грецьких містах, закликаючи уряд боротися з інфляцією”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Греція буде підтримувати всі позови України проти росії в Гаазі - президентка

Зазначається, що страйки було організовано профспілками співробітників грецького приватного та державного секторів. Вони зупинили надання багатьох державних послуг, зумовили закриття шкіл, лікарень та ЗМІ, а також суттєво завадили роботі громадського транспорту.

“Профспілки вимагали суттєвого зниження цін на енергоресурси, називаючи чинні державні субсидії недостатніми. Вони також вимагали обмеження цін та зниження податків на базові продукти як для домогосподарств, так і для підприємств, а також значного підвищення зарплат і пенсій”, - стверджує Сіньхуа.

Читайте також: Авіакомпанії у Греції скасовують рейси через загальний страйк

Між протестувальниками та поліцією виникали незначні зіткнення, під час яких ніхто не постраждав.

Агентство додає, що цього року Греція направила на різноманітні субсидії населенню та підприємствам близько 10 млрд євро. Уряд також нещодавно підвищив мінімальну зарплату та пообіцяв збільшити пенсії на 7% наступного року. За офіційними даними, у річному вимірі інфляція в Греції у вересні сягнула 12%.

 Фото: Ayhan Mehmet, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-