Хакери зламали Телеграм-канали президента та віцепрем'єра Молдови

Хакери зламали Телеграм-канали президента та віцепрем'єра Молдови

Укрінформ
Невідомі хакери зламали Телеграм-канали президента Молдови Маї Санду та віцепрем'єра країни Андрія Спину.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

В адміністрації президента Молдови підтвердили, що обліковий запис Санду в Телеграм зламали. "Також ми заперечуємо правдивість останніх повідомлень", - заявили в прес-службі президента.

Також в урядовому Телеграм-каналі Prima Sursă повідомили, що зламані кілька акаунтів у Телеграм, що належать державним діячам.

«Докладаємо зусиль для усунення наслідків цих кібератак», — йдеться у повідомленні.

Раніше в Teлеграм-каналах Санду й Спину хакери опублікували таке повідомлення: «Корупція пустила глибоке коріння в державні установи. Але ті, хто має з нею боротися та просувати чесне правосуддя, — самі головні корупціонери. Вся правда про корупцію в молдавській прокуратурі та міністерстві юстиції. Дізнайся, що приховує Сергій Литвиненко». Автори повідомлення стверджують, що зламали акаунт голови Мін'юсту Молдови Сергія Литвиненка та опублікували його особисте листування.

Point.md зазначає, що раніше сьогодні уряд Молдови схвалив звернення до КС щодо визнання партії "Шор" поза законом.

Читайте також: російські хакери розсилають листи від імені Держспецзв’язку

Як повідомляв Укрінформ, протягом останніх місяців партія "Шор" організувала велику кількість антиурядових акцій протесту у Молдові. Влада країни заявила, що за цими протестами стоїть росія.

Міністр юстиції Молдови Сергій Литвиненко направив на затвердження уряду звернення до Конституційного суду щодо визнання неконституційною проросійської партії "Шор".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-