Принцеса Норвегії відмовилася від монарших обов’язків через суперечки щодо її нареченого-шамана

Принцеса Норвегії відмовилася від монарших обов’язків через суперечки щодо її нареченого-шамана

Укрінформ
Принцеса Норвегії Марта-Луїза оголосила, що більше не буде офіційно представляти норвезький королівський дім через «безліч питань», що стосуються її та ролі її нареченого-шамана. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на AP.

У червні 50-річна принцеса, яка є четвертою в черзі на норвезький престол, заручилася з американцем Дуреком Верретом, який на своєму вебсайті називає себе шаманом і цілителем.

«Я вирішила, що більше не буду виконувати офіційні обов'язки для королівського дому», - сказала вона в заяві, опублікованій палацом. За словами принцеси, рішення було прийнято за погодженням з батьками «для створення миру навколо королівського дому».

Читайте також: У канадському парламенті пропонують розірвати зв’язки із Британською монархією

Зазначається, що принцеса збереже свій титул. Водночас палац заявив, що Марта-Луїза поінформувала організації, де вона все ще фігурувала як покровителька, що вона відмовляється від цієї ролі, яка забезпечувала рамки для її офіційних обов'язків.

Принаймні один фонд, для якого Марта-Луїза виступала покровителем, уже припинив свій зв'язок з принцесою, пише агентство.

Норвезькі ЗМІ звинуватили Марту-Луїзу і Веррета в тому, що вони нібито використовують свій королівський титул з комерційною метою, а також просувають альтернативні методи охорони здоров'я.

У заяві палацу наголошується, що пара «роз'яснить різницю між власною діяльністю та королівським домом» і не буде використовувати титул принцеси або посилатися на королівських осіб у соціальних мережах чи комерційній діяльності.

Читайте також: Харківські рятувальники отримали партію допомоги від уряду Норвегії

Згідно із заявою, Веррет не матиме титулу і не представлятиме королівський дім Норвегії, коли він і Марта-Луїза одружаться. Пара, яка разом з травня 2019 року, за повідомленнями норвезьких ЗМІ, відвідуватиме сімейні свята та заходи, в яких традиційно беруть участь члени королівської родини.

У Марти-Луїзи є троє доньок від першого шлюбу, який розпався у 2016 році. За інформацією ЗМІ, вона планує переїхати до Каліфорнії разом з ними.

Її старший брат, кронпринц Хокон, є спадкоємцем престолу.

Фото: Lise Åserud / NTB

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-