Нападнику на будинок Ненсі Пелосі висунули офіційні звинувачення

Нападнику на будинок Ненсі Пелосі висунули офіційні звинувачення

Укрінформ
Прокуратура США висунула офіційні звинувачення за двома пунктами нападнику на помешкання спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі та безпосередньо на її чоловіка – тепер підозрюваному загрожує до 20 і 30 років за кожним із пунктів.

Про це йдеться в повідомленні у понеділок телеканалу CNN, Укрінформ.

«42-річному Девіду ДеПейпу висунуто звинувачення у «спробі викрадення американського чиновника». Звинувачення за цим пунктом стосується (спроб нападника знайти – ред.) Ненсі Пелосі і передбачає максимум 20 років ув'язнення»,- зазначається в повідомленні.

При цьому уточнюється, що зловмисник, який вдерся в приватний будинок родини Пелосі в Каліфорнії, кричав: «Де Ненсі»?

Крім того, ДеПейпу висунули звинувачення у нападі на найближчого родича американського чиновника з наміром помститися чиновнику. Цей пункт передбачає ув’язнення до 30 років.

Читайте також: Поліція арештувала нападника на чоловіка Пелосі, він виявився прихильником Трампа

Передбачається, що до цих федеральних звинувачень також можуть бути додані офіційні звинувачення зі штату Каліфорнія.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці в Каліфорнії стався напад на будинок сім’ї Ненсі Пелосі, яка очолює нижню палату Конгресу США і є третім за рангом чиновником державного керівництва Сполучених Штатів – після президента й віце-президента. Нападник вдерся до помешкання з молотком та наніс травми голови та правої руки чоловікові спікерки, Полу Пелосі.

За інформацією поліції відомо, що під час інциденту 82-річний Пол зателефонував до служби порятунку 911. Щоби не провокувати зайвий раз нападника, він зазначив телефоном, що в будинку присутній невідомий чоловік на ім’я Девід, який шукає Ненсі Пелосі. Після цього телефон не був вимкнений, і диспетчер служби 911 могла чути розмову у фоновому режимі.

У поліції зазначили, що в пошуках мотиву нападника правоохоронці звернули увагу на профіль підозрюваного в Інтернеті. В останніх публікаціях на кількох вебсайтах користувач Інтернету на ім’я «daviddepape» висловив підтримку колишньому президенту Дональду Трампу та прийняв культову теорію змови QAnon. Дописи включали посилання на «сатанинську педофілію», антисемітські висловлювання та критику жінок, трансгендерів і цензури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-