Італійська партія «Ліга» маніпулює інформацією навколо війни в Україні - ЦПД

Італійська партія «Ліга» маніпулює інформацією навколо війни в Україні - ЦПД

Укрінформ
Італійська партія «Ліга» поширює інформаційну маніпуляцію щодо російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі.

"ЦПД попереджає: італійська партія «Ліга» поширює інформаційну маніпуляцію щодо російсько-української війни", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Італія не піддасться на енергетичний шантаж путіна і підтримуватиме Україну - Мелоні

Зазначається, що італійський сенатор Массиміліано Ромео вважає, що долю України має колективно вирішувати світова спільнота. Цим твердженням він зневажає Україну та нівелює її міжнародну позицію як самостійної держави. Своєю чергою, віцепрем'єр Італії Матео Сальвіні виступає проти санкцій щодо росії. Політик поширює російський наратив, нібито санкції не діють. Він вважає, що «інструмент, який повинен був переконати путіна, в підсумку йде на користь його економіці».

Попри поширення італійською партією «Ліга» російських наративів, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні продовжує підтримувати Україну та поважає «беззастережне право українців визначати своє майбутнє».

Читайте також: Мелоні й Макрон на першій зустрічі обговорили підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, у Європейському Союзі жорстко відреагували на промову президента рф путіна 27 жовтня, назвавши спробою викривити реальні факти агресивної війни росії проти України та висунути надумані звинувачення проти України для прикриття злочинних намірів самого кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-