Байден особисто візьме участь у саміті G20 в Індонезії - Білий дім

Байден особисто візьме участь у саміті G20 в Індонезії - Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден особисто візьме участь у саміті G20 в Індонезії, який відбудеться у листопаді.

Про це йдеться у заяві речниці Білого дому Карін Жан-П'єр, передає Укрінформ.

«Президент перебуватиме на Балі, Індонезія, з 13 по 16 листопада на саміті лідерів G20. На Балі президент привітає лідерство президента Відодо у Групі двадцяти та підкреслить прихильність США цьому головному форуму економічної співпраці з країнами, на які припадає понад 80% світового ВВП», - йдеться у заяві.

Як зазначається, Байден на саміті працюватиме з партнерами G20 над розв'язанням таких питань, як зміна клімату, глобальний вплив російської війни на Україну, включно з енергетичною та продовольчою безпекою, а також низкою інших питань, які є важливими для відновлення світової економіки.

Читайте також: Формат участі України у саміті G20 залежатиме від ситуації на фронті - Зеленський

Перед поїздкою на Балі глава США візьме участь у кліматичній конференції ООН, яка пройде 11 листопада у Єгипті, а 12-13 листопада приїде з візитом до столиці Камбоджі Пномпень, де відвідає щорічний саміт США-АСЕАН.

Після поїздки Байдена Азією та Північною Африкою віцепрезидент США Камала Гарріс відвідає Бангкок, щоб взяти участь у зустрічі лідерів Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) 18-19 листопада.

Як повідомляв Укрінформ, під час саміту лідерів країн Групи семи, що пройде на індонезійському острові Балі наступного місяця, президент США Джо Байден не зустрічатиметься віч-на-віч із путіним. Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Читайте також: Трюдо на саміті G20 збиратиме проукраїнську коаліцію

Раніше сам Байден заявляв, що говоритиме із путіним у Балі лише, якщо президент рф запропонує обговорити звільнення американської баскетболістки Грайнер, засудженої у росії до дев’яти років ув’язнення за обвинуваченням у зберіганні та контрабанді наркотиків.

Фото: Andrew Harnik/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-