Польська армія отримала перші безпілотники Bayraktar

Польська армія отримала перші безпілотники Bayraktar

Укрінформ
На озброєння польської армії надійшли з Туреччини перші бойові безпілотники Bayraktar.

Про це на брифінгу для ЗМІ в 12-й базі безпілотників у населеному пункті Мірославець Західнопоморського воєводства (північний захід РП) сказав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це важливий етап в модернізації ЗС Польщі. Розпочинаємо процес передачі комплексів Bayraktar військовим підрозділам”, - зазначив Блащак.

Він зауважив, що їх замовили ще до початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Натомість успішне використання Україною цих безпілотників показує їх ефективність і потребу мати такого типу БЛА у своїй армії.

Читайте також: Компанія Baykar планує закінчити будівництво свого заводу в Україні за два роки

Блащак додав, що перший комплекс Bayraktar у складі шести безпілотників вже перебуває в 12-й базі, обслуговуючий персонал пройшов відповідний вишкіл у Туреччині.

За його словами, крім безпілотників у турецької сторони було замовлено і вже доставлено до Польщі радари і станції контролю.

Як відомо, у травні 2021 року Польща купила у турецької компанії Baykar чотири комплекси Bayraktar, які складаються загалом з 24-х безпілотників, здатних виконувати бойові та розвідувальні місії. До складу кожного комплексу входить шість бойових безпілотників.

Читайте також: Польський Bayraktar для України назвали «Маріком» на честь Маріуполя

За контрактом Польща також купила мобільні станції контролю, радари SAR, симулятори і запчастини. Угодою передбачається і постачання керованих снарядів типу MAM-L i MAM–C.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-