Канаді бракує поліцейських для охорони посадовців

Канаді бракує поліцейських для охорони посадовців

Укрінформ
Підрозділу канадської поліції, відповідальному за охорону посадовців, критично бракує персоналу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

“Підрозділу особистої охорони Королівської канадської кінної поліції бракує фахових офіцерів, необхідних для охорони посадовців, що стає на заваді спроможності поліції реагувати на дедалі більші запити федеральних міністрів на відповідні послуги”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лише у столичному регіоні Оттави підрозділ має 75 вакантних позицій, притому що за штатом він має налічувати 315 співробітників. “За даними поліції, подібне спостерігається у підрозділах особистої охорони й інших регіонів”, - стверджує CBC News.

Читайте також: У Канаді набула чинності заборона на продаж короткоствольної зброї

З огляду на гострий брак кадрів поліції стає дедалі важче забезпечувати належний рівень охорони керівництва держави. “Їм не вистачає персоналу навіть для охорони прем’єр-міністра”, - розповів один з поінформованих співрозмовників.

Поліція намагається наростити кількість працівників цього підрозділу, але для цього потрібен час. Кожен новий співробітник проходить піврічне навчання на базі у провінції Саскачеван. “Нам поки що вдається давати раду лише тому, що наші співробітники погоджуються працювати понаднормово”, - ділиться з виданням представник правоохоронних органів.

Читайте також: Канада надішле 40 інструкторів для підготовки українських військових у Польщі

У такій ситуації у поліції є побоювання щодо ймовірного нападу на когось із високопоставлених посадовців. “Іноді мені здається, що ми граємося із вогнем”, - визнав співрозмовник CBC News у правоохоронних органах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-