Білий дім спростував перевірки Маска на предмет нацбезпеки

Білий дім спростував перевірки Маска на предмет нацбезпеки

Укрінформ
В адміністрації президента США Джо Байдена спростували інформацію про те, що уряд здійснює перевірки діяльності підприємця та мільярдера Ілона Маска на предмет національної безпеки.

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зазначається, що Жан-П'єр відмовилася коментувати взаємини адміністрації Байдена з Маском чи його ділові відносини з іншими країнами.

«Знаю, що до цього є великий інтерес. Ми чули про ці повідомлення. Ці повідомлення не відповідають дійсності», - заявила вона.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що представники адміністрації Байдена обговорюють, чи повинні США піддати деякі з підприємств Ілона Маска перевірці національної безпеки, включно з супутниковою мережею Starlink SpaceX та угодою про придбання компанії Twitter.

Читайте також: SpaceX не вимкнула б Starlink в Україні навіть без фінансування Пентагону - Маск

Як повідомляв Укрінформ, кілька тижнів тому американські ЗМІ повідомили, що SpaceX звернулася до Міноборони США з проханням узяти на себе оплату послуг супутникового інтернет-зв’язку в Україні, який забезпечується терміналами Starlink. Пізніше Маск уточнив, що не вимагає відшкодування вже завданих витрат, але й не може постійно фінансувати роботу переданих терміналів, що коштуватиме компанії понад $120 мільйонів до кінця року та близько $400 мільйонів упродовж наступних 12 місяців.

Після резонансу, що виник на тлі дописів засновника SpaceX, він повідомив, що ухвалив рішення продовжити безкоштовне фінансування українського уряду. Маск навіть заявив, що створить функцію пожертв на сторінці оплати послуг Starlink, а також що його компанія зрештою закрила це питання й офіційно відкликала запит про фінансування з Міноборони США.

Читайте також: Україна перебуває у прямому контакті з Маском, тому проблем зі StarLink не буде – Резніков

Ілон Маск у квітні запропонував Twitter Inc викупити її акції в угоді загальною сумою близько $44 мільярдів. Утім, після початку переговорного процесу бізнесмен заявив, що відмовляється від своєї пропозиції через те, що компанія порушила домовленості й надала хибну інформацію.

Ішлося про те, що керівництво компанії начебто намагалося ввести в оману щодо кількості користувачів соцмережі – через велику кількість ботів. Крім того, конфлікт виник на тлі виплати Twitter Inc багатомільйонної компенсації колишньому начальнику служби мережі та його адвокатам без згоди Маска. Претензії з боку мільярдера висувалися також у зв’язку з приховуванням керівництвом компанії випадків порушення правил кібербезпеки, в тому числі зламів облікових записів користувачів.

Компанія звернулася до суду у зв’язку зі спором, який виник з мільярдером.

Минулого тижня Маск запропонував Twitter Inc завершити угоду про купівлю соціальної платформи на умовах, які обговорювалися на початку цього процесу. Після цього суддя, який веде справу, на підставі пропозиції Маска постановив призупинити судовий розгляд до 28 жовтня. Зараз Маск перебуває під федеральним розслідуванням у зв’язку зі зривом угоди.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-