SpaceX не вимкнула б Starlink в Україні навіть без фінансування Пентагону - Маск

SpaceX не вимкнула б Starlink в Україні навіть без фінансування Пентагону - Маск

Укрінформ
Компанія SpaceX не вимкнула б роботу супутникового інтернету для терміналів Starlink в Україні, навіть якби Пентагон відмовився його фінансувати.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава компанії Ілон Маск у Твіттері.

«Перш ніж Пентагон надіслав відповідь, я сказав Михайлу Федорову, що SpaceX не вимкне Starlink, навіть якщо Міністерство оборони США відмовиться надати фінансування»», - написав він.

У відповідь віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров підтвердив слова Маска.

«Вдячний Ілону Маску. Перед усіма розмовами про фінансування ти підтвердив мені, що в будь-якому випадку забезпечите роботу Starlinks в Україні. Це було критично важливо для України. Ми тобі вдячні», - написав міністр.

Читайте також: Білий дім домовляється з Маском про Starlink для іранських протестувальників - CNN

Як повідомляв Укрінформ, кілька тижнів тому американські ЗМІ повідомили, що SpaceX звернулася до міноборони США з проханням узяти на себе оплату послуг супутникового інтернет-зв’язку в Україні, який забезпечується терміналами Starlink. Пізніше Маск уточнив, що не вимагає відшкодування вже завданих витрат, але й не може постійно фінансувати роботу переданих терміналів, що коштуватиме компанії понад $120 мільйонів до кінця року та близько $400 мільйонів упродовж наступних 12 місяців.

Після резонансу, що виник на тлі дописів засновника SpaceX, він повідомив, що ухвалив рішення продовжити безкоштовне фінансування українського уряду. Маск навіть заявив, що створить функцію пожертв на сторінці оплати послуг Starlink, а також що його компанія зрештою закрила це питання й офіційно відкликала запит про фінансування з Міноборони США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-