Байден про призначення Сунака прем’єром Британії: це новаторська віха

Байден про призначення Сунака прем’єром Британії: це новаторська віха

Укрінформ
Президент США Джо Байден назвав призначення Ріші Сунака наступним прем'єр-міністром Великої Британії "новаторською віхою".

Про це Байден заявив, виступаючи на заході в Білому домі з нагоди індійського свята Дівалі у понеділок, передає Укрінформ з посиланням на Reuters

«У нас є новини, що Ріші Сунак тепер прем'єр-міністр. Очікується, що він стане прем'єр-міністром, я думаю, завтра (25 жовтня – ред.), коли він піде до короля. Досить вражаюче. Новаторська віха, і це важливо», - заявив Байден.

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр казала, що Байден зателефонує Сунаку найближчими днями. За її словами, згідно з протоколом президент США повинен чекати з привітаннями доти, поки наступний британський прем’єр-міністр не зустрінеться з монархом і не отримає офіційне запрошення сформувати новий уряд.

Читайте також: Воллес може залишитись міністром оборони в уряді Сунака – ЗМІ

42-річний мультимільйонер Сунак має індійське походження. Його родина переїхала до Британії з Індії в 1960-х роках. Політикою він займається з 2015 року. До обрання на посаду прем'єра та лідера Консервативної партії він працював канцлером скарбниці Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 24 жовтня, стало відомо, що наступним прем’єр-міністром Великої Британії стане Ріші Сунак.

Фото: The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-