Джонсон та Сунак провели перемовини щодо виборів прем’єр-міністра – ЗМІ

Джонсон та Сунак провели перемовини щодо виборів прем’єр-міністра – ЗМІ

Укрінформ
Колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та ексочільник скарбниці Сполученого Королівства Ріші Сунак провели перемовини перед наближенням кінцевого терміну висунення кандидатів на заміну Ліз Трасс на посаді прем’єр-міністра.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на свої джерела повідомляє Bloomberg.

Повідомляється, зокрема, що предметом перемовин Джонсона та Сунака став пошук угоди, яка усуне необхідність роздільного голосування за них для членів Консервативної партії.

Зазначається, що експрем'єр та колишній канцлер британської скарбниці зустрілися на фоні закликів деяких членів парламенту від Консервативної партії відкласти свої розбіжності та домовитися про угоду, згідно з якою один із них обійме посаду прем'єр-міністра, а інший отримає іншу високу посаду в уряді.

Читайте також: Джонсон зібрав необхідні голоси для участі у виборах - ЗМІ

Ріші Сунак вважається фаворитом на посаду прем’єр-міністра Великої Британії, однак Джонсон, за даними ЗМІ, вже також знайшов достатню підтримку членів парламенту, щоб узяти участь у перегонах за посаду глави уряду.

Крім того, за даними ВВС, Борис Джонсон вже заручився підтримкою шести членів чинного кабінету міністрів – Бена Воллеса, Джейкоба Ріс-Могга, Саймона Кларка, Кріса Гітона-Гарріса, Алока Шарми та Енн-Марі Тревельян.

Як повідомляв Укрінформ, вибори нового лідера Консервативної партії та прем’єр-міністра Великої Британії мають відбутися на наступному тижні.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-