У Норвегії затримали сина соратника путіна за запуск дрона на Шпіцбергені

У Норвегії затримали сина соратника путіна за запуск дрона на Шпіцбергені

Укрінформ
Норвезька поліція заарештувала сина близького соратника президента рф володимира путіна за запуск дрона над островом Шпіцберген.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Barents Observer.

Суддя окружного суду Західного Фіннмарка у вівторок постановив взяти під варту на два тижні сина одного з найближчих соратників путіна, оскільки є ризик, що фігурант може намагатися уникнути правосуддя, поки тривають слідчі дії.

«Чоловік має російське та британське громадянство, його звинувачують у порушенні §4 Закону про санкції через керування безпілотником на норвезькій території, на Шпіцбергені. Поліція заарештувала чоловіка 17 жовтня в Хаммерфесті та вилучила дрони та електронні пристрої, які зараз аналізуються», — сказала прокурор поліції Аня Міккельсен Індбйор.

За інформацією видання, затриманому, ім'я якого не називають, 47 років, він живе в Італії. Його батько - відомий російський бізнесмен, близький соратник путіна - після окупації Криму був внесений у санкційний список Держдепартаменту США.

Читайте також: Норвегія на тлі мобілізації в росії посилює заходи безпеки на кордоні

У суді чоловік розповів, що його слід розглядати як громадянина Великої Британії. Він також зазначив, що здійснював плавання навколо Шпіцбергена і вздовж узбережжя Норвегії протягом кількох місяців починаючи з літа.

За даними російських ЗМІ, може йтися про Андрія Якуніна – сина ексглави РЖД і одного із засновників дачного кооперативу "Озеро" Володимира Якуніна, який з 2014 року перебуває під санкціями США через окупацію росією Криму.

Як повідомлялося, минулого тижня в Норвегії поліція затримала декількох росіян за зйомку місцерозташування критичної інфраструктури країни, що заборонено місцевим законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-