Винищувачі США перехопили біля Аляски два російські бомбардувальники

Винищувачі США перехопили біля Аляски два російські бомбардувальники

Укрінформ
Винищувачі Військово-повітряних сил США перехопили два стратегічні російські бомбардувальники Ту-95, що наблизилися до повітряного простору Аляски.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD).

У NORAD, зокрема, заявили, що «виявили, відстежили, точно ідентифікували та перехопили два російських бомбардувальники Ту-95 «Ведмідь», які увійшли та діяли в зоні ідентифікації протиповітряної оборони Аляски».

У Командуванні аерокосмічної оборони Північної Америки, що об’єднує протиповітряну оборону США та Канади, також зазначили, що для перехоплення російських бомбардувальників було направлено винищувачі F-16 ВПС США.

Читайте також: Україна закликала каспійські країни відреагувати на ракетні пуски росії

Згідно із заявою NORAD, діяльність російських бомбардувальників поблизу повітряного простору США «не розглядається як загроза і не розглядається як провокаційна».

Водночас там зазначили, що «як і раніше, готові застосувати низку варіантів відповіді для захисту суверенітету Північної Америки та Арктики».

Як повідомляв Укрінформ, у серпні було зафіксовано три спроби російських розвідувальних літаків провести політ через зону ППО Аляски.

Фото: norad.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-