У тегеранській в'язниці Евін сталися пожежа і стрілянина

У тегеранській в'язниці Евін сталися пожежа і стрілянина

Відео
Укрінформ
У в’язниці Евін у Тегерані, де місцева влада утримує політв'язнів, сталися пожежа та стрілянина, під час яких пролунали вибухи. 

Про це повідомляє у Twitter Iran International English, передає Укрінформ.

"Є інформація про пожежу у сумнозвісній тегеранській в'язниці Евін. Були розгорнуті спецпідрозділи поліції, на відео чути тюремні сирени та постріли", – йдеться у повідомленні.

Як повідомив один з очевидців, вибухи були такими потужними, що вибуховою хвилею були вибиті шибки у навколишніх будинках. 

Ув'язнені ламали двері, аби вибратися із задимлених камер, а силовики застосували сльозогінний газ.

Натомість біля Евіна зібралися десятки протестувальників, у тому числі сім'ї політв'язнів, які скандували "Смерть диктатору!".

Водночас "Радіо Свобода" повідомляє, що  у суботу в Евіні ув'язнені здійняли бунт, але, як стверджують офіційні особи, ситуацію вже взято під контроль.

Читайте також: За час протестів в Ірані загинули вже 185 людей, з них – 19 дітей

Зокрема, репортеру Radio Farda повідомили, що бунт стався у сьомому відділенні в'язниці, відомої тим, що там перебувають політичні в'язні, та внесеної урядом США в "чорний список" у 2018 році як місце з «серйозними порушеннями прав». Відділення розташоване поруч з іншим районом, де утримують затриманих під час протестів через смерть 22-річної дівчини Махси Аміні.

Як повідомляв Укрінформ, тригером для протестів в Ірані стала загибель 22-річної курдської жінки Махси Аміні, яку затримала іранська поліція моралі через «неправильно» одягнутий хіджаб. Того ж дня її доставили до лікарні в стані коми, а через два дні вона померла від внутрішніх травм. Протести спалахнули на північному заході Ірану з 17 вересня під час похорону Аміні.

Фото: ISNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-