У Норвегії арештували росіянина, який запускав дрони

У Норвегії арештували росіянина, який запускав дрони

Укрінформ
Суд у Норвегії ухвалив узяти під варту на двотижневий строк 50-річного росіянина, який попри заборону запускав у країні безпілотники, ймовірно над критичною енергетичною інфраструктурою.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що росіянина затримали у вівторок на прикордонному переході Стурскуг, єдиному пункті перетину кордону між Норвегією та росією. Під час перевірки митники виявили в нього два дрони та численні електронні пристрої зберігання даних, а також три паспорти – два російські та ізраїльський. Правоохоронці вилучили у росіянина чотири терабайти даних, деякі були зашифровані.

Прокурор Аня Міккельсен Індбйор повідомила, що росіянина підозрюють у порушенні санкцій, які були введені в дію після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Згідно з ними, літальним апаратам, якими керують російські громадяни або компанії, заборонено «приземлятися, злітати або пролітати над територією Норвегії».

Адвокат росіянина заявив, що його клієнт визнав, що запускав безпілотники у Норвегії, але не пояснив, що робив у країні.

Зазначається, що останніми тижнями були зафіксовані численні безпілотники біля норвезьких нафтових і газових платформ морського базування.

Читайте також: Біля данських газових родовищ у Північному морі помітили підозрілу активність безпілотників

Як повідомлялося, Норвегія, яка є найбільшим постачальником газу до Європи, привела свій енергетичний сектор у стан підвищеної готовності, розгорнувши флот і авіацію для патрулювання морських об’єктів і розмістивши військових на наземних газопереробних заводах після вибухів на газогонах Nord Stream 26 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-