У білорусі ввели режим «контртерористичної операції» - ЗМІ

У білорусі ввели режим «контртерористичної операції» - ЗМІ

Укрінформ
У білорусі ввели режим "контртерористичної операції" через повідомлення про "провокації", які нібито готуються зі сторони сусідніх держав.

Про це повідомив очільник білоруського мзс володимир макей в інтерв'ю російському пропагандистському ЗМІ.

"Світ став таким непередбачуваним, що ми не можемо нікому вірити. Тому ми повинні дбати про власну безпеку, виходити з того, що, як сказав президент білорусі, ми повинні захистити своїх людей і зробити так, щоб ні на один метр нашої землі не ступила нога окупанта. Глава нашої країни провів низку нарад із силовими структурами, запроваджено режим контртерористичної операції. Справді, була інформація про те, що з боку окремих суміжних держав плануються провокації, пов'язані майже з захопленням окремих ділянок території білорусі", - заявив Макей.

Подробиць про "режим контртерористичної операції" поки немає. Жодні терміни не називаються.

Читайте також: Загроза з боку рф та білорусі - Столтенберг нагадав про п’яту статтю Статуту НАТО

Як відомо, територія білорусі використовувалася як плацдарм для наступу росії на Київ і Чернігів. рф також чинить з білорусі повітряні нальоти та ракетні удари. Крім того, станом на жовтень з початку повномасштабного наступу росії з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів відправили майже 250 вагонів "допомоги" російським військам.

Між Україною та росією вже немає дипломатичних відносин, але з білоруссю вони поки що зберігаються.

Читайте також: Наєв назвав приблизну кількість військових рф на території білорусі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба казав, що їх розірвуть, якщо армія рб перетне кордон та піде на пряме вторгнення. Поки що цього не сталося, але білоруський диктатор олександр лукашенко 10 жовтня повідомив про створення спільного угруповання військ із рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-