путін заявив про масований удар «високоточною зброєю» по Україні

путін заявив про масований удар «високоточною зброєю» по Україні

Укрінформ
На засіданні російської ради безпеки президент рф володимир путін заявив, що російські військові завдали «масованого удару високоточною зброєю по об'єктах енергетики, військового управління та зв'язку України».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТГ-канал ТАСС.

«Сьогодні вранці за пропозицією міноборони та за планом генштабу завдано масованого удару високоточною зброєю великої дальності повітряного морського та наземного базування по об'єктах енергетики, військового управління та зв'язку України», — заявив путін.

При цьому він висловив погрозу, що відповіді з боку росії «за своїми масштабами відповідатимуть рівню загроз, створюваних росії».

За його версією, завданий у понеділок удар став відповіддю на дії Києва. Як стверджує путін, спецслужби України нібито «здійснили три теракти щодо Курської АЕС» і «намагалися підірвати «Турецький потік». Також путін традиційно звинуватив Україну в «атаках на Запорізьку АЕС».

міноборони рф відзвітувало, що цілі ракетних ударів по Україні досягнуто

«Сьогодні російськими збройними силами завдано масованого удару високоточною зброєю великої дальності по об'єктах систем військового управління, зв'язку та енергетики України. Цілі удару досягнуто. Усі визначені об'єкти вражено», - заявив на брифінгу офіційний представник відомства ігор конашенков.

Як повідомлялося, 10 жовтня росія завдала масованого удару по території України, внаслідок чого постраждала критично важлива цивільна інфраструктура, у ряді населених пунктів немає води та електрики. Також зафіксовані влучання ракет в будівлю Київської філармонії, музей, офісну будівлю та на дитячий майданчик.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз засуджує російські атаки проти цивільного населення в Києві та інших містах України і відповість на ці дії кремля подальшим посиленням військової допомоги для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-