Сьогодні у Франції оголошений масштабний страйк

Сьогодні у Франції оголошений масштабний страйк

Укрінформ
29 вересня у Франції профспілками у багатьох містах оголошений масштабний страйк проти пенсійної реформи та за збільшення заробітних плат.

Як повідомляє Le Figaro, страйк торкнеться різних сфер діяльності, зокрема, транспорту, шкіл, державних послуг тощо, передає Укрінформ.

Про участь у страйку оголосили вчителі багатьох дитячих садочків і початкових класів, позакласних установ та ясел, викладачі коледжів та середніх шкіл.

Також до страйку закликають приєднатися кілька колективів та асоціацій вищої освіти.

Читайте також: У Нідерландах через страйк залізничників по всій країні зупинилися потяги

У столичному регіоні Іль-де-Франс частково страйкуватимуть працівники залізниці, метро та міських поїздів, а також трамвайного та автобусного парків.

У регіонах курсуватимуть 6 із 10 поїздів. Залізниця пропонує пасажирам дізнатися про курсування їхнього поїзду у додатку або на сайті.

Зазначається, що міжнародне сполучення Thalys і Eurostar не буде порушено, як і сполучення з Італією та Німеччиною. Lyria, яка забезпечує сполучення зі Швейцарією, матиме майже звичайний рух, а сполучення з Іспанією буде “трохи порушено”.

Читайте також: Аеропорт Амстердама через черги просить авіакомпанії скасовувати рейси

Нарешті, морський рух також може постраждати, оскільки національна федерація портів і доків CGT закликала їх до мобілізації “протягом 4 годин”.

До участі у цьому страйковому русі закликають і державних службовців. Таким чином, страйк може торкнутися мерій, податкових центрів та поштових відділень.

Сектор охорони здоров’я також закликають приєднатися до страйку.

Читайте також: В Італії скасували сотні авіарейсів через страйк

Як відомо, французький уряд виступає за проведення пенсійної реформи, яка, серед іншого, передбачає підвищення віку виходу на пенсію з 62 до 65 років. Проєкт реформи уряд планує представити найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-