Білий дім анонсував державний візит Макрона до США

Білий дім анонсував державний візит Макрона до США

Укрінформ
Адміністрація президента Джо Байдена офіційно оголосила про готовність прийняти 1 грудня з державним візитом президента Франції, під час якого будуть обговорені глобальні виклики, в тому числі, питання, пов’язані з російською війною в Україні.

Про це повідомила в понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Джо Байден і перша леді доктор Джилл Байден вітатимуть президента Емануеля Макрона та міссіс Бріджит Макрон, які прибудуть до Сполучених Штатів з державним візитом 1 грудня»,- зауважила представниця адміністрації США.

Вона підкреслила, що це буде перший державний візит іноземного лідера, які прийматиме адміністрація Байдена-Гарріс. Він підкреслить глибокі й стійкі відносини між США і Францією, яка є найдавнішим союзником Америки.

«Лідери обговорять тривале близьке партнерство, а також спільні глобальні виклики та сфери двосторонніх інтересів», - зазначила Жан-П’єр.

Читайте також: Світ має максимально тиснути на путіна, аби він припинив війну - Макрон

Вона наголосила, що відносини США і Франції базуються на спільних демократичних цінностях, економічних зв’язках, а також взаємодії у сфері безпеки й оборони.

«Ми тісно співпрацюємо з Францією по повному спектру глобальних викликів, як ви знаєте, включно з війною (росії – ред.) в Україні»,- зазначила представниця Білого дому.

Як повідомлялося, державний візит, який здійснюється главою іноземної держави до іншої, належить до найвищої категорії візитів. Зазвичай він підкреслює велике політичне значення та відзначається особливими урочистостями й церемоніальними почестями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-