У Петербурзі активісту дали чотири роки в'язниці - спалив опудало у військовій формі

У Петербурзі активісту дали чотири роки в'язниці - спалив опудало у військовій формі

Укрінформ
У Санкт-Петербурзі суд засудив активіста Ігоря Мальцева до трьох років і восьми місяців колонії за спалення опудала у військовій формі, зроблене через півтора тижня після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Суд розцінив зроблене як хуліганство, вчинене групою осіб із мотивів політичної ненависті. Спочатку прокурор вимагав для Мальцева п'яти років позбавлення волі.

Акція зі спаленням опудала на льоду Малої Неви 6 березня, на Масляну, була антивоєнною. Мальцев та його подруга Софія Семенова підготували масляниче опудало у військовому камуфляжі, на його "голові" був плакат із написом "Заберіть". Мальцев, пацифіст за переконаннями, заявляв, що висловив вимогу вивести війська з України та забрати тіла загиблих. На суді він сказав, що на його погляди вплинуло знайомство з інвалідами, що воювали в Афганістані, які повернулися додому.

Читайте також: На акціях проти мобілізації у росії - сотні затриманих

Семеновій, яка проходила у справі другою, раніше був призначений запобіжний захід у вигляді заборони певних дій терміном на два місяці. Наприкінці березня стало відомо, що Семенова покинула росію. 23 червня її оголосили у розшук.

Після початку повномасштабної агресії проти України в росії різко посилилися переслідування за непровладну та антивоєнну позицію. У Адміністративному та Кримінальних кодексах рф з'явилися нові статті про дискредитацію російської армії та поширення фейків про неї. Також зросла кількість справ про хуліганство, в якому звинувачують активістів, чиї дії не підпадають під статті про дискредитацію та фейки.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-