У Молдові протестувальники встановили намети біля резиденції Санду

У Молдові протестувальники встановили намети біля резиденції Санду

Укрінформ
На акції протесту в Кишиневі прихильники проросійської партії «Шор» встановили біля офіційної резиденції президентки Молдови близько десяти наметів.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

На акцію зібралися тисячі людей, невдоволених підвищенням цін, які вимагали дострокових виборів.

Зазначається, що протестувальники вигукували «Геть уряд!» і «Геть Маю Санду!». Вони також установили близько десяти наметів перед резиденцією президента.

Протести організовані партією «Шор», лідер якої Ілан Шор переховується за кордоном з 2019 року. У 2017-му він був засуджений до ув’язнення за шахрайство та відмивання грошей і зараз перебуває в міжнародному розшуку.

Учасники протестів звинувачують уряд і президентку Санду в тому, що вони занадто мало роблять для боротьби зі зростанням цін. Зокрема, йдеться про підвищення ціни газу на 27%, про яке було оголошено 23 вересня.

Читайте також: Молдова залишається інформаційно й енергетично вразливою для росії - посол України

Демонстранти також вимагають припинити розслідування проти Шора та інших членів партії, яка посіла третє місце на виборах 2021 року.

Як повідомлялося, 22 вересня проросійські сили, представлені в парламенті Молдови Блоком комуністів та соціалістів, не змогли відправити уряд у відставку.

Фото: Alexei Golubev, RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-