Прокуратура москви погрожує учасникам протестів «позбавленням волі до 15 років»

Прокуратура москви погрожує учасникам протестів «позбавленням волі до 15 років»

Укрінформ
московська прокуратура в очікуванні вечірніх акцій протесту проти мобілізації випустила застереження про відповідальність згідно з адміністративним та кримінальним кодексами країни.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт відомства.

Заяву було випущено у зв'язку з тим, що в соцмережах почали закликати брати участь у непогоджених громадських акціях у Москві, і навіть здійснювати «інші протиправні дії». У прокуратурі заявили, що «поширення подібних матеріалів» через соцмережі, форуми та інші сайти, залучення підлітків до протиправної діяльності, а також організація або участь у незаконних акціях передбачає адміністративне або кримінальне покарання, «у тому числі у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років».

Правозахисний портал ОВД-Инфо повідомив, що в Москві вже є перші затримані – Григорій Шеянов, який вийшов на пікет, а також активіст Сергій Росс, затриманий біля станції метро.

Як повідомлялося раніше, у російських містах на сході країни, в Іркутську, Улан-Уде, Хабаровську, Якутську, Томську, Новосибірську, Єкатеринбурзі проходять акції протесту проти мобілізації.

21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Рух «Весна» закликав росіян виходити на вулиці своїх міст увечері 21 вересня, о 19:00 за місцевим часом. Команда Олексія Навального пообіцяла підтримку тим, хто протестуватиме або «займатиметься більшими речами, в тому числі підпалювати військкомат».

Заходи з реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-