У Нідерландах поліція затримала фермерів-протестувальників на 40 тракторах

У Нідерландах поліція затримала фермерів-протестувальників на 40 тракторах

Оновлено
Укрінформ
У нідерландській Гаазі правоохоронці затримали колону фермерів-протестувальників, які на тракторах прямували до Гааги, де сьогодні відзначають День принца (Prinsjesdag).

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, цього дня король Нідерландів Віллем-Олександр урочисто відкриває парламентський рік.

Напередодні було видано надзвичайний наказ, який забороняє демонстрації та акції протесту у День принца із важкою технікою.

Правоохоронці вилучили шість тракторів із центру міста. Їх завантажили на спеціальні платформи та вивезли. Після чого кілька тракторів розвернулися та поїхали з центру міста. Також кілька фермерів з плакатами на тракторах зупинилися біля в'їзду в місто Гаага.

“Фермери можуть протестувати в Гаазі, але не з важким обладнанням”, - наголосив мер Гааги Ян ван Занен.

Читайте також: Нідерланди роблять ставку на морські вітрові електростанції

Водночас колона тракторів, яка виїхала у бік Роттердама, утворила трикілометровий затор на автостраді.

Окрім того, сьогодні у Гаазі відбулися акції протестів на підтримку фермерів. повідомляє NOS.

“Групи людей з перевернутими прапорами стояли у кількох місцях уздовж маршруту скляної карети між палацом Нордейнде та Королівським театром у Гаазі. Коли карета з королем Віллемом-Олександром, королевою Максимою та принцесою Амалією проїжджала повз, то було чутно вигуки та освистування. Загалом на цих протестах поліція затримала п'ятьох осіб”, - йдеться у повідомленні.

Фото: NOS/Martijn Bink
Фото: NOS/Martijn Bink

Зокрема, мітингувальники були затримані за образи. Також одну особу затримали за відмову здати палицю, до якої було прикріплено прапор для протесту.

Сьогодні у Гаазі, традиційно у третій вівторок вересня, відзначають День принца. Цьогоріч через реконструкцію Бінненхофа День Принца проходив не в Лицарському залі, а в Королівському Театрі у Гаазі.

Саме там Король Віллем-Олександр прочитав Тронну промову, яка символізує початок нового робочого року. Хоча реставрацію золотої карети вже було завершено, королівська родина надала перевагу скляній кареті.

Після промови короля міністр фінансів Сігрід Кааг представила Бюджетний меморандум на 2023 рік - Огляд бюджетної політики уряду на наступний рік.

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах через протести фермерів міністр сільського господарства, природи та якості продуктів харчування Нідерландів Хенк Стагхауер оголосив про свою відставку.

Він заявив, що не підходить для цієї посади після бурхливого літа протестів фермерів.

Читайте також: У Нідерландах згорів товарний потяг, рух зупинили на кілька днів

Колишній міністр сільського господарства Карола Шоутен тимчасово виконуватиме обов’язки Стагхауера.

У Нідерландах фермери на знак протесту проти планів уряду, спрямованих на обмеження викидів оксиду азоту й аміаку, перекривають дороги та підпалюють сіно. Фермери також блокували розподільні центри супермаркетів по всій країні, а ще - дороги тракторами та сіном.

Уряд Нідерландів зобов'язав фермерів скоротити викиди до 70% у багатьох місцях біля природоохоронних територій і до 95% в інших місцях.

Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-