Столиці Казахстану офіційно повернули колишню назву

Столиці Казахстану офіційно повернули колишню назву

Укрінформ
Столиця Казахстану, місто Нур-Султан, відтепер носитиме колишню назву – Астана.

Відповідний указ в суботу підписав президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв, передає Укрінформ з посиланням на сайт президента країни.

“Відповідно до статті 9 Закону Республіки Казахстан від 8 грудня 1993 року “Про адміністративно-територіальний устрій Республіки Казахстан” постановляю: 1. Перейменувати місто Нур-Султан – столицю Республіки Казахстан на місто Астану – столицю Республіки Казахстан”, - йдеться в офіційному документі.

Указ вступає в силу з моменту офіційного опублікування.

Читайте також: Токаєв запропонував провести позачергові вибори президента Казахстану

Як інформувало агентство, раніше за повернення столиці колишньої назви проголосував парламент Казахстану, вносячи зміни до Конституції з приводу назви столиці і терміну президентських повноважень.

Згідно зі змінами до Конституції Казахстану, столиці країни повернуто назву Астана. Столиця Казахстану носила цю назву з 1998 по 2019 рік, коли була перейменована в Нур-Султан на честь колишнього президента країни Нурсултана Назарбаєва.

Також, згідно зі змінами, в основному законі країни відтепер передбачено, що президентський термін складатиме 7 років, а не 5, як було раніше, однак президент не матиме права переобиратися на другий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-