Токаєв запропонував провести позачергові вибори президента Казахстану

Токаєв запропонував провести позачергові вибори президента Казахстану

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв виступив з посланням до народу та запропонував провести восени позачергові президентські вибори.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Адміністрації президента Казахстану.

«Політична традиція, коли влада тримала свої плани в секреті від суспільства, має піти у минуле. Тому сьогодні я маю намір всенародно подати графік майбутніх виборчих кампаній. Пропоную восени поточного року провести позачергові президентські вибори», - заявив Токаєв у четвер, 1 вересня, на спільному засіданні обох палат парламенту.

За його словами, для успішної реалізації кардинальних і всебічних реформ, спрямованих на побудову справедливого Казахстану, потрібен новий мандат довіри народу.

«Для мене інтереси держави понад усе. Тому я готовий піти на дострокові президентські вибори, навіть незважаючи на скорочення власного строку повноважень. Крім того, після довгих роздумів я дійшов висновку, що назріла потреба перегляду кількості та тривалості строків повноважень президента. Пропоную встановити обмеження мандата президента в один строк тривалістю 7 років без права переобрання», – додав Токаєв.

Читайте також: Казахстан віддаляється від росії та посилює власну оборону – WSJ

У ході свого звернення президент Казахстану також оголосив амністію для учасників січневих протестів, запропонував розглянути запровадження податку на розкіш і розширити повноваження муніципальної влади, провести децентралізацію.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Казахстан охопили акції протесту через стрімке підвищення цін на скраплений газ. У ході заворушень загинуло сотні людей. Було затримано більш як 3 тисячі.

Фото: Офіційний сайт президента Казахстану

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-