Киргизстан та Таджикистан домовилися про припинення вогню на кордоні

Киргизстан та Таджикистан домовилися про припинення вогню на кордоні

Укрінформ
Глави Державних комітетів національної безпеки Киргизстану Камчібек Ташієв та Таджикистану Саймумін Ятімов домовилися про припинення вогню з 16:00 за місцевим часом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Азаттик.

Переговори сторін відбувалися на кордоні Киргизстану, Узбекистану та Таджикистану.

Зазначається, що вранці 16 вересня розпочалося чергове загострення ситуації на кордоні Киргизстану та Таджикистану. Сторони поклали відповідальність за початок конфлікту одна на одну. Також Киргизстан та Таджикистан звинуватили один одного у застосуванні важкого озброєння.

Кількість постраждалих киргизстанців внаслідок зіткнень, за останніми даними, досягла 42. Агентство Reuters раніше повідомило про загибель одного мирного жителя Таджикистану та кількох поранених. Офіційної інформації про вбитих та поранених немає.

Читайте також: Прикордонники Киргизстану звинуватили Таджикистан в обстрілі кордону

МНС Киргизстану евакуювало жителів прикордонних районів Баткенської області. Відкриті кілька пунктів тимчасового розміщення, а також місцеві жителі виїжджають у безпечні райони на особистому транспорті.

Як повідомлялося, загальна протяжність кордону між Киргизстаном та Таджикистаном становить 970 кілометрів. З них 519 кілометрів уточнені та узгоджені. Робота міжурядової комісії, зупинена останніми роками, відновилася після квітневого конфлікту. За підсумками її роботи узгоджені 48 кілометрів лінії кордону.

Через спірні ділянки на кордоні між Киргизстаном і Таджикистаном часто відбуваються конфлікти.

Фото з сайту azattyk.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-