Тайфун «Хіннамнор» завдав значних руйнувань Південній Кореї

Тайфун «Хіннамнор» завдав значних руйнувань Південній Кореї

Фото
Укрінформ
У вівторок на Південну Корею обрушився найпотужніший за багато років тайфун «Хіннамнор», який завдав значних руйнувань та позбавив електропостачання десятки тисяч домогосподарств. 

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Повідомляється, що найбільших збитків було завдано в південному місті Пхохан, де одна людина загинула, а ще щонайменше дев’ятеро вважаються зниклими безвісти після того, як шторм затопив дороги та будівлі, спровокував зсуви та затопив торговельний центр. Ще одна людина загинула в сусідньому з Пхонаном місті Кенджу.

Пожежні служби Пхонана повідомили, що полум'я, яке зайнялося внаслідок негоди, знищило будівлю з електрообладнанням і пошкодило окрему офісну будівлю та коксохімічний завод.

Зазначається, що пошкоджені штормом автомобілі з розбитими вікнами чи відкритими багажниками були розкидані дорогами, як сміття, а ціла двоповерхова вілла з басейном була знесена раптовою повінню. Для допомоги в рятувальних та реставраційних роботах були розгорнуті війська, які рухалися на броньованих машинах вулицями, що перетворилися на ріки шоколадного кольору.

Також тайфун «Хіннамнор» вилив понад 105 сантиметрів дощу в центрі курортного острова Чеджу, де швидкість вітру досягла 155 км/год. Південні та східні материкові регіони також зазнали руйнувань — були збиті вивіски та покрівля з будинків, повалені дерева, дорожні знаки та стовпи електропередач, а також затоплені дороги та стоянки.

Читайте також: Потужні зливи у Південній Кореї забрали життя вже 14 людей, шестеро зникли безвісти

Міністерство безпеки Південної Кореї заявило, що внаслідок штормів 80 будинків і будівель були затоплені або зруйновані, а сотні доріг, мостів і споруд були пошкоджені. Понад 600 шкіл були закриті або переведені на роботу в режимі онлайн.

Повідомляється також, що працівникам екстрених служб уже вдалося відновити електропостачання в 30 006 із 66 341 домогосподарств, які залишилися без світла внаслідок пошкодження електромереж.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок у Південній Кореї скасували 361 внутрішній авіарейс з огляду на наближення тайфуну "Хіннамнор".

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-