Приватний літак упав у море біля узбережжя Латвії

Приватний літак упав у море біля узбережжя Латвії

Укрінформ
Приватний літак Cessna упав у море біля узбережжя Латвії в неділю ввечері.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Reuters.

Зазначається, що перед тим літаки НАТО були підняті в повітря, щоб простежити за його незрозумілим курсом.

За даними сайту FlightRadar24, повітряне судно Cessna 551, зареєстроване в Австрії, вилетіло з міста Хереса на півдні Іспанії без вказання пункту призначення.

Читайте також: У Швейцарії на льодовику знайшли уламки літака, що розбився в 1968 році

Літак двічі змінював курс біля Парижа та Кельна, потім полетів над Балтійським морем повз шведський острів Готланд. О 17:37 за Гринвічем він почав швидко втрачати швидкість і висоту й врешті зник з радарів та впав в океані.

Німецький і датський військові літаки були підняті в повітря, що проконтролювати рух Cessna, коли судно проходило через повітряний простір цих країн, але не змогли встановити з ним контакт.

Німецька газета Bild повідомила, що на борту літака перебували пілот, чоловік, жінка та особа, яку видання назвала «дочкою», не пославшись на джерела інформації.

На прохання Латвії на місце катастрофи був направлений вертоліт литовських ВПС для проведення пошуково-рятувальних робіт. Латвія надіслала до місця аварії кораблі.

Читайте також: У Греції розбився український Ан-12 - ЗМІ

Пресслужба ВПС Литви раніше заявила, що винищувачі з місії Балтійської повітряної поліції НАТО на аеродромі Емарі в Естонії також вилетіли слідом за літаком, не повідомивши при цьому ніяких подробиць.

Довідково. Cessna 551 - турбовентиляторний двомоторний легкий літак бізнес-класу, розроблений компанією Cessna Aircraft Company. Розрахований для перевезення 8 пасажирів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-