Трамп під час мітингу в Пенсільванії назвав Байдена «ворогом держави»

Трамп під час мітингу в Пенсільванії назвав Байдена «ворогом держави»

Укрінформ
Дональд Трамп назвав Джо Байдена «ворогом держави» та розкритикував рейд та обшук ФБР в його будинку у Флориді.

Про це передає Укрінформ із посиланням на AFP.

У своїй першій публічній появі після рейду 8 серпня Трамп заявив, що обшук був «пародією на справедливість» і попередив, що це призведе до «негативної реакції, якої ніхто ніколи не бачив».

«Не може бути більш яскравого прикладу дуже реальних загроз американській свободі, ніж кілька тижнів тому, як ви бачили, коли ми стали свідками одного з найшокуючих зловживань владою з боку будь-якої адміністрації в історії Америки», — сказав Трамп.

Читайте також: Трамп подав до суду на Міністерство юстиції США через обшук його маєтку

Його припущення про те, що адміністрація Байдена контролювала рейд, суперечить давнім протоколам, згідно з якими Міністерство юстиції та ФБР діють незалежно від Білого дому.

Трамп сказав прихильним прихильникам на мітингу в місті Вілкс-Барре, що «кричуще порушення закону» призведе до «негативної реакції, якої ніхто ніколи не бачив».

Він також відповів на промову Байдена цього тижня, в якій президент сказав, що його попередник і прихильники республіканців «представляють екстремізм, який загрожує самим основам нашої республіки».

Читайте також: Трампу може загрожувати ув'язнення за порушення закону про шпигунство – Politico

Виступаючи у Філадельфії, колисці американської демократії, Байден розпочав напад на тих республіканців, які приймають ідеологію Трампа «Зробимо Америку знову великою», і закликав своїх прихильників дати відсіч у тому, що він назвав «битвою за душу нації».

Трамп назвав цю промову «найжорстокішою, ненависницькою та розкольницькою промовою, яку коли-небудь виголошував американський президент».

"Він ворог держави... Республіканці в русі MAGA (Make America Great Again, - ред.) не намагаються підірвати нашу демократію", - сказав Трамп.

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня агенти ФБР провели обшук будинку Трампа в Мар-а-Лаго, штат Флорида. Американські ЗМІ зазначили, що команда Трампа намагається отримати політичну вигоду з цієї події.

Пізніше, за інформацією обізнаних джерел, стало відомо, що обшук ФБР у приватному маєтку Трампа пов’язувався з підозрами, що він міг незаконно вилучити з Білого дому документи з чутливою інформацією про ядерну зброю США.

Читайте також: Обшуки у Трампа були пов’язані з матеріалами про ядерну зброю – ЗМІ

Унаслідок проведеного обшуку в особистому маєтку Дональда Трампа слідчі ФБР знайшли та вилучили засекречені документи, які не повинні були знаходитися в особистому користуванні експрезидента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-