Макаревича й Гордона в росії оголосили «іноагентами»

Макаревича й Гордона в росії оголосили «іноагентами»

Укрінформ
російський мін'юст вніс до списку фізичних осіб - «іноземних агентів» музиканта Андрія Макаревича, та журналіста Дмитра Гордона.

Як передає Укрінформ, це випливає з оновлених списків на сайті мін'юсту росії.

До реєстру ЗМІ - «іноземних агентів» потрапили телеведучий Михайло Шац, журналіста та письменника Сергій Лойко, головний редактор видання «Новая газета». Европа» Кирило Мартинов, політолог Сергій Медведєв.

До реєстру фізосіб - «іноземних агентів» також включили соратника Олексія Навального Івана Жданова, політолога Федора Крашенінникова, бізнесмена та благодійника Бориса Зіміна, журналістку Катерину Гордєєву. Вони, як стверджує мін'юст рф, займаються політичною діяльністю та отримують фінансування з України (Крашенінников - також із Німеччини).

Зараз у російському реєстрі ЗМІ - «іноагентів» 179 організацій та осіб. А в нещодавно відкритому списку фізосіб - 19 «іноземних агентів».

Читайте також: У росії знову розширили перелік «іноагентів» - путін підписав закон

Цей статус накладає на організації та людей низку обмежень і вимог, за невиконання яких може настати навіть кримінальне покарання. Російська влада активно поповнює реєстри в останні кілька років, включаючи в них переважно своїх опонентів або незалежних громадянських активістів і журналістів.

Слід сказати, що всі, внесені до цих списків, виступають проти вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-