На віцепрезидентку Аргентини скоїли замах

На віцепрезидентку Аргентини скоїли замах

Укрінформ
Віцепрезидентка Аргентини Крістіна Фернандес де Кіршнер не постраждала під час спроби замаху в Буенос-Айресі, коли чоловік спробував вистрелити в неї, але пістолет не спрацював.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що напад на Фернандес де Кіршнер стався біля її будинку в столиці країни Буенос-Айресі, коли вона вітала людей, які прийшли підтримати її на тлі звинувачень у корупції.

Нападником виявився 35-річний чоловік бразильського походження. Поліція затримала його.

Читайте також: Експрезидентка Аргентини може отримати 12 років за корупцію

«Чоловік направив вогнепальну зброю на неї та натиснув на курок. Крістіна жива, тому що з якоїсь причини пістолет не вистрелив», — сказав президент Аргентини Альберто Фернандес у телезверненні, додавши, що пістолет був заряджений п’ятьма набоями.

Він також назвав замах на Фернандес де Кіршнер «найсерйознішою подією, яку пережила Аргентина відтоді, як повернулася до демократії».

Читайте також: З Аргентини прибув п'ятий вантаж гуманітарної допомоги для України

Як зазначається, до Крістіни Фернандес де Кіршнер, яка обіймала посаду президента Аргентини протягом двох термінів між 2007 і 2015 роками, неоднозначне ставлення в аргентинському суспільстві. Вона стала фігуранткою розслідування через державні контракти, укладені на початку 2000-х років, за що їй може загрожувати звільнення з посади віцепрезидента та ув’язнення до 12 років. В той же час вона залишається популярним політиком і очікується, що в 2023 році знову може балотуватися на посаду президента.

Фото: CFKArgentina / Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-