Головний медичний радник Байдена оголосив про відставку

Головний медичний радник Байдена оголосив про відставку

Укрінформ
Головний медичний радник президента США Джо Байдена Ентоні Фаучі залишає свою посаду. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться його заяві, поширеній у понеділок.

«Сьогодні я оголошую, що залишаю посаду директора Національного інституту алергії та інфекційних захворювань та керівника лабораторії імунорегуляції, а також посаду головного медичного радника президента Джо Байдена. Я залишу ці посади в грудні цього року, щоб розпочати наступну главу своєї кар'єри», - зазначив Фаучі.

За його словами, він працював на посаді директора інституту 38 років при восьми президентах і консультував їх з приводу загроз від різних інфекційних захворювань, включаючи ВІЛ/СНІД, гарячку Західного Нілу, сибірську виразку, пандемічний грип, пташиний грип, віруси Ебола і Зіка, а також пандемію COVID-19.

Читайте також: Байден отримав негативний тест на COVID-19 після повторного захворювання

Фаучі зауважив, що, залишаючи посади, не йде на пенсію, а займатиметься «подальшим розвитком науки та охорони здоров'я».

У свою чергу, Байден у своїй заяві з приводу відставки Фаучі підкреслив його внесок у боротьбу з пандемією ковіду.

Читайте також: Дружина Байдена захворіла на COVID-19

«Коли настав час сформувати команду для керівництва відповідними заходами щодо COVID-19 <…>, я відразу ж попросив доктора Фаучі продовжити його службу як мого головного медичного радника <...> У цій ролі я міг дзвонити йому в будь-який час доби, щоб отримати його пораду, коли ми боролися з пандемією», - зазначив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, у Сполучених Штатах темпи смертності від COVID-19 залишаються стабільними з травня і становлять приблизно 400 людей на день.

За даними Університету Гопкінса, загалом від початку пандемії зареєстровано понад 596 млн випадків зараження COVID-19. Померли від хвороби більше 6,4 млн людей по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-