Шольц засудив російські репресії у другу річницю отруєння Навального

Шольц засудив російські репресії у другу річницю отруєння Навального

Укрінформ
Канцлер Німеччини Олаф Шольц у другу річницю спроби отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального висловив йому підтримку та засудив утиски свободи слова в росії.

Як передає Укрінформ, про це, з посиланням на суботнє відеозвернення Шольца, повідомляє Reuters.

Очільник німецького уряду зазначив, що спілкувався з Навальним, коли той перебував на лікуванні в лікарні Берліна і тоді назвав його сміливою людиною, яка хоче повернутися до росії, щоб боротися за демократію, свободу та верховенство права.

«Війна, яку росія розв’язала проти України, матиме важкі наслідки і для росії», – сказав Шольц. Говорячи про росію він додав, що в цій країні свобода та демократія були під загрозою і раніше, але зараз свобода висловлювань під забороною значно більшою, тому багато росіян бояться висловлювати власну думку.

Читайте також: Навального у колонії відправили до штрафного ізолятора

Як повідомлялося, 20 серпня 2020 року російський опозиційний діяч Олексій Навальний був отруєний нервово-паралітичною речовиною «Новичок» та через два дні у важкому стані евакуйований до лікарні Шаріте в Берліні. У 2021 році він повернувся до росії після одужання, був арештований і ув’язнений на термін понад 11 років за низкою звинувачень, які називав сфабрикованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-