У Саудівській Аравії жінку засудили до 34 років за використання Twitter

У Саудівській Аравії жінку засудили до 34 років за використання Twitter

Укрінформ
Суд Саудівської Аравії засудив громадянку країни Сальму аль-Шехаб до 34 років позбавлення волі за поширення нею тверджень саудівських дисидентів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише The Guardian.

“Саудівську студентку університету Лідса, яка повернулася до королівства на канікули, було засуджено до 34 років за наявність сторінки у Twitter та ретвіти дисидентів й активістів”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що 34-річна матір двох малих дітей було спершу засуджено за “злочин” використання інтернету для “поширення громадського неспокою й дестабілізації цивільної та національної безпеки”.

“Утім після того, як прокурор попросив суд розглянути усі злочини, у вчиненні яких її підозрюють, апеляційний суд у понеділок оголосив новий вирок: 34 роки у в’язниці, після чого ще 34 роки заборони на подорожі”, - наголошує видання.

Читайте також: На випадок купівлі Twitter: Маск продав акції Tesla майже на $6,9 мільярда

В оприлюднених судових документах аль-Шехаб обвинувачують у тому, що вона “сприяла охочим спричинити громадські заворушення та розхитати цивільну та національну безпеку, читаючи їх сторінки у Twitter”, а також поширюючи у соцмережі їх дописи.

Видання додає, що сама аль-Шехаб мала менш як 150 читачів у мережі Інстаграм та понад 2500 у Твіттері, тож не може вважатися впливовим блогером.

Читайте також: Маск викликає гендиректора Twitter на публічні дебати щодо кількості ботів у соцмережі

Зауважимо, що кронпринц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман контролює великий пакет акцій Twitter, який належить саудівському суверенному фонду PIF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-