Байден за кілька місяців планує оголосити про участь у президентських виборах – Bloomberg

Байден за кілька місяців планує оголосити про участь у президентських виборах – Bloomberg

Укрінформ
Чинний президент США Джо Байден планує офіційно оголосити про участь у президентських перегонах для переобрання на наступний термін приблизно на початку 2023 року.

Про це йдеться в публікації Bloomberg, яка посилається на численних помічників глави Білого дому та його соратників, передає Укрінформ.

«Президент Джо Байден готується подати заявку на переобрання у 2024 році через кілька місяців після проміжних виборів до Конгресу, які відбудуться в листопаді, у готовності до можливого нового протистояння з експрезидентом Дональдом Трампом», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Байден підписав документи про ратифікацію вступу в НАТО Швеції та Фінляндії

Зараз Джо Байден не має переважної підтримки серед демократів, і, за даними опитувань, більшість виборців віддали б голоси іншому кандидатові від партії, ніж президенту, якому цього року виповнилося 79 років.

З усім тим, за словами соратників чинного глави Білого дому, його рішучість зросла на тлі розслідувань щодо ролі Дональда Трампа у подіях 6 січня, коли агресивний натовп розгромив будівлю Конгресу. На початку серпня, під час зустрічі з активістами від Демократичної партії, Джо Байден висловив стурбованість ризиками для демократії які «не зменшилися, якщо не збільшилися».

Читайте також: Трамп заявив, що ФБР провело обшук у його будинку

Він також додав, що однією з найважливіших речей мають стати гарантії, що Демократична партія зможе виграти як на проміжних виборах до Конгресу цього року, так і на президентських у 2024 році.

Читайте також: Білий дім підтвердив намір Байдена йти на другий термін

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом навколо особи Дональда Трампа виникає дедалі більше курйозів правового характеру. Найпомітнішим у цьому плані є розслідування, пов’язане з президентськими виборами 2020 року, а також спробами Трампа втрутитися у легітимний процес передачі влади в Білому домі. Крім того, цього тижня в особистій резиденції Трампа в Мар-а-Лаго ФБР провело обшуки, пов’язані з можливим вилученням експрезидентом чутливої документації щодо ядерної зброї США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-