Ізраїль і Палестина погодилися на перемир’я в секторі Газа — ЗМІ

Ізраїль і Палестина погодилися на перемир’я в секторі Газа — ЗМІ

Укрінформ
Ізраїльська сторона й палестинські бойовики погодилися на перемир'я в секторі Газа з вечора неділі, запропоноване раніше Єгиптом, який виступає посередником у процесі переговорів.

Про це повідомляє в неділю агентство Reuters із посиланням на кілька джерел, передає Укрінформ.

«Джерело в єгипетських службах безпеки повідомило, що Ізраїль погодився на пропозицію про перемир'я, тоді як палестинський чиновник, знайомий з посередницькими зусиллями Єгипту, сказав, що воно набуде чинності о 20:00 за місцевим часом», - зазначається в повідомленні.

Тим часом, як пише The Times of Israel, прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід заявив, що його країна досягла своїх цілей за три дні боїв у Газі проти палестинського ісламського джихаду. Він також зазначив, що немає необхідності продовжувати операцію «Світанок», розпочату цієї п’ятниці.

Читайте також: За однією методичкою: ХАМАС заявив, що Ізраїль розбомбив будівлю зі своїми полоненими

Як повідомляв Укрінформ, напередодні посередники з боку Єгипту запропонували ізраїльській стороні укласти тимчасову угоду про припинення вогню між Ізраїлем і палестинським терористичним угрупованням «Ісламський джихад». Однак тоді було неясно, чи погодилися сторони на це. У суботу армія оборони Ізраїлю продовжила операцію «Світанок» та повідомила про ліквідацію всієї верхівки Палестинського ісламського джихаду (PIJ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-