За однією методичкою: ХАМАС заявив, що Ізраїль розбомбив будівлю зі своїми полоненими

За однією методичкою: ХАМАС заявив, що Ізраїль розбомбив будівлю зі своїми полоненими

Укрінформ
Речник військового крила «ХАМАСу» Абу Убайда заявив у недлію, що під час операції «Страж стін» у травні 2021 року Ізраїль нібито завдав удару по будівлі, де утримувалися полені ізраїльські військовослужбовці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє vesty.co.il.

Заява була проілюстрована фотографіями лейтенанта Адара Гольдіна й сержанта Аарона Шауля, які загинули в операції «Непорушна скеля» в Газі у 2014 році.

Їхні тіла «Хамас» утримує для обмінного фонду на терористів організації, які відбувають покарання в ізраїльських в'язницях. «Хамас» наполегливо називає загиблих військовослужбовців «полоненими».

Читайте також: Вбивство полонених в Оленівці: супутникові знімки підтверджують російський теракт

Абу Убейда сказав, що під час операції «Страж стін» нібито було завдано удару «по місцю, у якому наші люди утримували двох полонених військовослужбовців». Один з охоронців був убитий, троє поранені.

Речник завершив свою заяву зверненням до ізраїльтян: «Ваш уряд бреше вам».

Високопоставлений представник Ізраїлю на правах анонімності прокоментував заяву терористичної організації.

«Не можна піддаватися на провокації та маніпуляції «ХАМАСу»... - сказав він. - Усі ці хитрощі через вісім років після операції «Непорушна скеля» свідчать, що ми не здригнулися... Зусилля щодо повернення наших полонених і зниклих безвісти ніколи не припинялися й будуть продовжені. Ізраїль не звільнить убивць із кров'ю на руках».

Читайте також: Варварське поводження з полоненими неприпустиме: Посол США відреагувала на теракт в Оленівці

Нагадаємо: заява пролунала на тлі вбивства українських полонених в тимчасово окупованій Оленівці Донецької області, яке, за даними української розвідки, здійснили найманці зі складу приватної військової компанії "Вагнер".

Загалом в ніч проти 29 липня було вбито близько 50 полонених українських захисників.

Як зазначили у Генеральному штабі Збройних сил України, російські військові зумисно обстріляли колонію в Оленівці, де були українські військовополонені.

Читайте також: Вбивство полонених в Оленівці: супутникові знімки підтверджують російський теракт

Окупаційні сили на тимчасово окупованій території Донецької області на запит Українського відділення Міжнародного Комітету Червоного Хреста відмовили співробітникам цієї організації у доступі до українських військовополонених в Оленівці, що є прямим порушенням російськими загарбниками положень Женевської конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-