Франція закликає Ізраїль та Палестину до стриманості, аби уникнути ескалацію

Франція закликає Ізраїль та Палестину до стриманості, аби уникнути ескалацію

Укрінформ
Франція закликає ізраїльську і палестинську сторони проявляти стриманість, щоб уникнути подальшої ескалації конфлікту.

Про це повідомляється на сайті МЗС Франції, передає Укрінформ. 

Зазначається, що Франція висловлює глибоку стурбованість триваючою ескалацією в Газі та шкодує про жертви серед палестинського цивільного населення. Вона засуджує ракетні обстріли ізраїльської території та підтверджує свою безумовну відданість безпеці Ізраїлю.

“Франція закликає всі сторони проявляти стриманість, щоб уникнути подальшої ескалації, першою жертвою якої стане цивільне населення”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Із сектору Гази по Ізраїлю випустили понад 100 ракет, у країні оголосили мобілізацію

Також Франція нагадує про зобов’язання захищати цивільне населення та поважати міжнародне гуманітарне право, покладене на всі сторони.

“Франція нагадує про право як ізраїльтян, так і палестинців жити в мирі, гідності та безпеці, а також про необхідність відновлення політичного горизонту з метою справедливого та тривалого миру”, - наголошують в МЗС.

Читайте також: Єгипет запропонував Ізраїлю тимчасове перемир’я з ісламістами - ЗМІ

Як повідомлялося, військова операція почалася в п’ятницю вдень, коли Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по об’єктах у секторі Газа у відповідь на обстріли з боку ісламістів по ізраїльських цивільних особах і солдатах. Тоді «Ісламський джихад» почав безжально обстрілювати ізраїльські громади на півдні та в центральній частині Ізраїлю ракетами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-