Пожежа на складах амуніції біля Берліна триває, очікуються нові вибухи

Пожежа на складах амуніції біля Берліна триває, очікуються нові вибухи

Укрінформ
Ситуація в районі Грюневальд поблизу Берліна, де з ранку 4 серпня палає ліс в районі складів з амуніцією, залишається напруженою.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Радіо Берлін-Бранденбург.

У четвер увечері на місці пожежі сталися нові вибухи, в ночі очікуються повторні. Пожежні команди змушені були вивести свої сили із небезпечної зони. Рух електрички та потягів та автобаном на ділянці між Берліном і Потсдамом закрито щонайменше до 6 ранку п'ятниці.

Постраждало вже не менше 50 га лісу.

Читайте також: Поблизу Берліна лунають вибухи: горять склади з амуніцією та боєприпасами

Найближчий житлові будинки знаходяться за два кілометри від місця пожежі, тож евакуація поки не планується. Мер Берліна Франциска Гіффай перервала відпустку, щоб отримати уявлення про ситуацію на місці. Вона назвала цю пожежу «унікальною подією в післявоєнній історії Берліна».

За словами речника поліції, досі абсолютно неясно, як міг статися вибух. Триває розслідування.

Полігон Грюневальд – ділянка розміром приблизно 200 на 200 метрів у берлінському районі Ніколаєзеє в районі Штегліц-Целендорф. Існує з 1950 року. Там двічі на рік упродовж кількох днів проходять контрольовані підриви, знешкодження вибухонебезпечних предметів, у тому числі бомб часів Другої світової війни. На місці зберігається 30 тонн боєприпасів і 20 знешкоджених великогабаритних бомб часів Другої світової з вмістом тротилу в шість тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-